Side Right
Side Left

Het contrastrijke Zuiden

Een reis langs uitersten !  

Het zuiden van Brazilië is veelzijdig en contrastrijk. Tijdens een rondreis bezoek je diverse hoogtepunten uit deze regio en ervaar je de vele uiteenlopende kanten van Brazilië. Jouw reis begint in het bruisende Rio de Janeiro met zijn mondaine stranden van Copacabana en Ipanema en monumentale bergen zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açucar) en de Corcovadoberg (met het beeld van Christus de Verlosser). Vanuit de hectiek van de stad ga je daarna naar de rust in de natuur rond Foz do Iguaçu, op het drielandenpunt van Brazilië, Argen­tinië en Paraguay. Hier bezoek je de machtige water­vallen aan zowel de Braziliaanse kant als aan de Argentijnse kant. De reis eindigt aan de kust, waar je eerst een bezoek brengt aan het koloniale stadje Paraty met zijn rijke geschiedenis. Daarna sluit je de reis af met een aantal dagen van rust en ontspanning op het autoloze eiland Ilha Grande.

Nieuwsgierig? Vraag de brochure aan met een uitgebreide beschrijving van deze reis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Cidade Maravilhosa !  

Rio de Janeiro, of kortweg Rio, is vooral bekend vanwege de stranden van Copacabana en Ipanema, de muzikale stromingen van de  samba en de bossa nova, de iconische bergen Corcovado (met het enorme beeld van Christus de Ver­losser) en Pão de Açucar (Suikerbrood), het voet­bal­stadion Maracanã, de uitbundige viering van Car­na­val en de vele favela’s (sloppenwijken). Rio is de op één na grootste stad in Brazilië en heeft de bijnaam Cidade Maravilhosa, wat ‘schitterende stad’ betekent. De inwoners worden carioca's genoemd. Rio de Janeiro betekent letterlijk Januaririvier. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekker Gaspar de Lemos die op 1 januari 1502 de Baai van Guanabara ontdekte en dacht het de monding van een rivier was.

Ilha Grande
Ilha Grande

Stranden, bossen en bergen !  

Ilha Grande betekent letterlijk ‘Groot Eiland’ en, met een oppervlakte van 193 km2, is het dat ook. Het eiland ligt voor de kust van de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro en maakt deel uit van een archipel van 365 eilanden. Ilha Grande is vooral bekend om zijn prach­tige stranden, maar heeft ook ongerepte bossen, watervallen en bergtoppen. Ilha Grande is beschermd natuurgebied. Het eiland is autoloos, maar er is ruim 150 km aan wandelpaden, die tevens dienen als verbinding tussen de kleine gehuchten aan de kust. Ilha Grande was aanvankelijk een piraten­eiland, vervolgens een leprakolonie en daarna een gevangeniseiland.

Iguaçu-watervallen
Iguaçu-watervallen

Donderende watermassa's !  

Foz do Iguaçu is bekend vanwege de Iguaçu-water­vallen. Deze watervallen zijn voor Zuid-Amerika wat Victoria-watervallen zijn voor Afrika en de Niagara-watervallen voor Noord-Amerika. De watervallen hebben een enorme breedte en immense hoeveel­heden water donderen met veel lawaai in een diepe kloof. Geen wonder dat men het krachtigste punt van de watervallen de “Keel van de duivel” heeft genoemd. De watervallen liggen in de nationale par­ken van Iguaçu van Brazilië en Argentinië, te midden van het belangrijkste restant van regenwoud in de zuidelijke hoorn van Zuid-Amerika. Het regenwoud en de watervallen zijn samen tot een UNESCO-werelderfgoed verklaard.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek