Side Right
Side Left

Maatschappelijke betrokkenheid

Respect voor mens en milieu

 

Maatschappelijk Verantwoord Toerisme betekent voor ons reizen met respect voor de lokale bevolking met hun cultuur, tradities en werkwijzen en voor het milieu.

Respect voor de mens: Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om bij een lokaal gezin enkele keren te overnachten, een maaltijd te gebruiken of een avond met hen uit te gaan op hun eigen favoriete plekken. Voor de lokale bevolking genereert dat inkomsten en voor de reiziger voegt het een bijzondere ervaring toe aan de reis.
Ook bieden wij de mogelijkheid om lokale projecten te bezoeken en daar de lokale volkscultuur en tradities te ervaren.

Respect voor het milieu: In onze eigen bedrijfsvoering proberen wij het milieu zoveel mogelijk te ontzien en het papierverbruik en drukwerk te beperken door zoveel mogelijk digitaal te communiceren en te archieveren en door losse flyers te gebruiken in plaats van dikke catalogi. Het energieverbruik reduceren wij door kantoor aan huis te houden; dat scheelt niet alleen in stroom- en gasverbruik, maar ook in woonwerkverkeer. De resterende CO2-uitstoot compenseren wij door het planten en in stand houden van bomen, zowel in Nederland als in Zuid-Amerika. Hiervoor zijn wij een partnerschap aangegaan met Trees for All.

Wat kunnen wij doen voor onze klanten? De wensen van onze klanten zijn altijd het uitgangspunt bij het samenstellen van een reis. Wij adviseren onze klanten graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor contacten met de lokale bevolking en het bezoeken van sociaal-culturele projecten. Voor de vliegtickets zoeken wij in overleg met onze klanten zoveel mogelijk naar rechtstreekse vluchten en, als dat niet mogelijk is, naar vluchten met zo weinig mogelijk overstappen en zo kort mogelijke routes. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu maar de klant heeft hierdoor minder reisuren en dus meer tijd op de plaats van bestemming. Voor de kortere trajecten kunnen wij adviseren over het juiste vervoer over de weg (openbaar vervoer, gedeeld vervoer of individueel vervoer).
Verder bieden wij onze klanten de vrijblijvende mogelijkheid om de resterende CO2-uitstoot van hun reis te compenseren via Trees for All. Klik op het logo van Trees for All om te berekenen wat het compenseren van de CO2-uitstoot voor jou betekent.

 

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek