Side Right
Side Left

Wie zijn wij

Even voorstellen

 

Wij zijn Maurice en Marga Wierikx en hebben in 2016 Brazilië Op Maat opgericht. In Brazilië Op Maat komen onze passie voor Brazilië, ons groot Braziliaans netwerk en onze jarenlange ervaring met het organiseren van Braziliëreizen voor diverse doelgroepen samen.

Het begon in 1991, toen wij werden gevraagd om een vormingsreis voor Haarlemse jongeren te begeleiden. Om de beurt hebben we in 1992 en 1993 een Braziliëreis begeleid. Vervolgens hebben we in 1994 met onze eigen kinderen van, toen, 7 en 9 jaar het land opnieuw bezocht. Daarna volgden nog tientallen reizen.

Sinds 1992 hebben wij met regelmaat, als vrijwilligers, kleine groepsreizen naar Brazilië georganiseerd. Die reizen hadden een bijzonder karakter, enerzijds door de doelstelling (o.a. exposure, bewustwording) en anderzijds door de wijze van organiseren (maatwerk, interactief met de deelnemers). De enthousiaste reacties van de deelnemers hebben ons in 2016 doen besluiten om deze reizen professioneel en met een grotere regelmaat te gaan organiseren, zowel voor kleine groepen als voor individuele reizigers.

Brazilië heeft erg veel te bieden aan natuur, landschappen, koloniale stadjes en levendige metropolen. Wij werden vooral geraakt door vriendelijkheid en de gastvrijheid van de Brazilianen en hun levensinstelling om met weinig middelen van elk moment van de dag te kunnen genieten. Wij gingen de Braziliaanse manier van leven steeds meer voelen en genoten van die culturele onderdompeling.

Ook zagen wij, dat veel Brazilianen gemotiveerd waren om hun moeilijke leefomstandigheden te verbeteren. Zij liepen over van goede ideeën, maar misten de middelen om die tot uitvoering te kunnen brengen. Dat was de reden waarom Maurice in 1994 is toegetreden tot het bestuur van Stichting Holanda/Brasil, die zich richt op de financiële steun aan ontwikkelingsprojecten in Brazilië. Het motto van deze stichting is ‘Hulp tot zelfhulp’.

Met elke nieuwe reis werd onze passie voor Brazilië gevoed. Wij hebben Brazilië en de Brazilianen in ons hart gesloten.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek