Side Right
Side Left

Het verrassende Noordoosten

Een bijzonder gevarieerde reis !  

Tijdens een gevarieerde reis met een goed gevuld programma maak je kennis met de vele en verrassende kan­ten van het Noordoosten van Brazilië. De reis begint in Salvador da Bahia dat door zijn rijk koloniaal verleden wordt gezien als de culturele bakermat van de Afro-Braziliaanse bewegingen en de Braziliaanse passie voor dans en zelfexpressie. Het Nationaal Park Chapada Diamantina in het binnenland is een schitterend natuurgebied met een oppervlakte van ruim 1.500 km² en een grote diversiteit aan planten, dieren en landschappen. Een autotrip (self-drive of met chauf­feur) door de deelstaten Bahia, Sergipe, Alagoas, Pernambuco en Paraíba, voert vervolgens langs mooie kustplaatsen en naar het bin­nenland van Paraíba, waar je kennis maakt met de extreme droogte van de Sertão en een aantal sociale projecten. Weer terug aan de kust worden de historische centra van Recife en Olinda bezocht.

Nieuwsgierig? Vraag de brochure aan met een uitgebreide beschrijving van deze reis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Sertão
Sertão

Prachtige rotsformaties en landleven !  

In het binnenland van het noordoosten van Brazilië ligt de Sertão. Het gebied dankt zijn naam aan de perioden van extrene droogte in deze regio (sertão betekent letterlijk 'grote woestijn'). Het verrassende binnenland van de deelstaat Paraíba-staat is een unieke plaats om de Sertão te bezoeken. In dit, nog vrijwel niet door toeristen ontdekte, gebied zijn er diverse bezienswaardigheden, zoals de Itacoatiara de Ingá met zijn mysterieuze 5000-jaar oude rotstekeningen en de Lajedo de Pai Mateus, een plateau met gigantische granieten rotsblokken. In de pittoreske stadjes Areia en Bananeiras distilleren oude 'engenhos' (fabrieken) suikerriet nog steeds tot ambachtelijke cachaça.

Salvador da Bahia
Salvador da Bahia

Rijk aan Afro-Braziliaanse cultuur !  

De volledige naam van Salvador da Bahia luidt “São Salvador da Bahia de Todos os Santos” ("De heilige verlosser van de Allerheiligenbaai"). In plaats van deze lange naam worden doorgaans de korte namen “Salva­dor” of “Salvador da Bahia” gebruikt. Tot 1763 was het de hoofdstad van Brazilië. Qua aantal inwoners is het  nog steeds de derde stad van Brazilië. De slavenhandel van de 18e en 19de eeuw bracht grote aantallen Afrikaanse slaven naar deze regio om daar te werken in de groeiende suikerindustrie. De cultuur en religie van de slaven hebben bijgedragen tot de unieke Afro-Braziliaans cultuur in Brazilië, die in Salvador ioveral in het straatbeeld zichtbaar is, zoals in de Candomblé-religie en de Capoeira-vecht­dans.

Chapada Diamantina
Chapada Diamantina

Ongekend mooie landschappen !  

Het Nationaal Park Chapada Diamantina is een schit­terend natuurgebied met een oppervlakte van ruim 1.500 km² en een grote diversiteit aan planten, dieren en landschappen. De flora en fauna bestaat uit cactussen, tal van bloemsoorten, bromelia's, diverse soorten apen, ara's en herten. Het landschap bestaat uit betoverende valleien, kloven, grotten, ondergrondse rivieren, bergen en water­vallen. De Chapada Diamantina dankt zij naam aan het feit dat hier in de 19e eeuw diamanten werden gevonden. Inmiddels zijn de diamanten verdwenen en getuigen alleen de koloniale façades nog van de verdwenen rijkdom. Maar het ongekend mooie landschap is gebleven.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek