Side Right
Side Left

Langs de Goudroute

Een reis terug in de tijd !  

De deelstaat Minas Gerais ligt in het binnenland in het westen van Brazilië. Het gebied is bekend geworden als vindplaats van goud, edelstenen en diamanten. In het laatste deel van de 17e eeuw ontstonden er vele mijnen, waarin Afrikaanse slaven werden gedwongen om de aanwezige geologische rijkdommen te winnen voor de Por­tugese kolonisten. In de loop van de 19e eeuw raakten steeds meer (goud)mijnen uitgeput. Maar een aantal mijnen heeft nog lang rijkdommen opgeleverd. Nog steeds zijn er veel indrukwekkende mijnen, die goud, smaragd, topaas en aquamarijn opleveren. Tijdens de gouden periode ontstond een unieke kunstvorm, de Barroco Mineiro, die werd gekenmerkt door een weelderig gebruik van goud. Het centrum en het oos­ten van Minas Gerais worden gekenmerkt door rots­achtige heuvels en schaarse vegetatie. In het westen overheerst de savanne met zijn typische vegetatie, die wordt doorkruist door galerijwouden en riviertjes. Het noorden van de deelstaat is een droge steppe (Sertão). Het heuvelachtige zuiden daarentegen is veel groener en weelderiger.

Nieuwsgierig? Vraag de brochure aan met een uitgebreide beschrijving van deze reis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Tiradentes
Tiradentes

Koloniale architectuur en gastronomie !  

Het pittoreske koloniale stadje Tiradentes is gesticht in 1702 als Vila de São José do Rio das Mortes en kreeg zijn huidige naam in de 19e eeuw. De plaats werd toen vernoemd naar de leider van de Inconfidencia Mineira (een groep van samenzweerders tegen de Portugezen). Tiradentes is tegenwoordig een stille plaats vol met geplaveide straten en prachtige koloniale architectuur. Het is een van de mooiste en best bewaarde gebieden van koloniale architectuur en geschiedenis. Tiradentes is een perfecte uitvalsbasis om de pittoreske wegen en culturele centra van de regio te verken­nen. ’s Avonds is het goed toeven in een van de charmante, traditionele restaurants van Tiradentes. Dit centrum van de gastro­nomie staat vooral bekend om zijn uitste­kende Mineiro-gerechten.

Ouro Preto
Ouro Preto

Goud en kunst !  

De plaats Ouro Preto ligt in de mistige ber­gen van de Serra do Espinhaço. De naam Ouro Preto is afkomstig van het onbekende zwarte metaal dat in 1693 werd gevonden. Dit zwarte metaal bleek later goud te zijn, vermengd met ijzererts. De vondst veroorzaakte een toestroom van goudzoe­kers. De rijkdom en welvaart van het goud zorgden voor een enorme golf van cultu­rele expressie en de opkomst van een aan­tal grote kunstenaars, zoals Manuel da Costa Athaíde (schilder) en Antônio Francisco Lisboa, bijgenaamd Aleijadinho (beeldhouwer). Tijdens een verblijf in Ouro Preto is het zeker de moeite waard om een wandeling door de geplaveide straten van de stad te maken. Ouro Preto is een levendige stad, onder meer vanwege de studenten van de Universiteit van Geologie en Mijn­bouw.

Minas Gerais
Minas Gerais

Waar gouden tijden herleven !  

De deelstaat Minas Gerais is bekend geworden als vindplaats van goud, edelstenen en diamanten. In het laatste deel van de 17e eeuw ontstonden er veel mijnen. In de loop van de 19e eeuw raakten steeds meer (goud)mijnen uitgeput. Maar nog steeds zijn er mijnen, die goud, smaragd, topaas en aquamarijn opleveren. Tijdens de gouden periode ontstond een unieke kunstvorm, de Barroco Mineiro, met een weelderig gebruik van goud. Het centrum en het oos­ten van Minas Gerais heeft rots­achtige heuvels en schaarse vegetatie. In het westen overheerst de savanne met zijn typische vegetatie, doorkruist door galerijwouden en riviertjes. Het noorden van de deelstaat is een droge steppe (Sertão). Het heuvelachtige zuiden daarentegen is veel groener en weelderiger.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek