Side Right
Side Left

Verborgen natuurschatten

Unieke maar onbekende natuur !  

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met een aantal unieke, maar nog onbekende, natuurgebieden in Brazilië. Het is moeilijk te geloven dat deze natuurwonderen zo weinig bekend zijn. Maar juist dat maakt een rondreis langs deze locaties des te persoonlijker en intiemer. Voordat u de wildernis in gaat, bezoekt u eerst enkele iconische plek­ken van Rio de Janeiro. Daarna reist u, met een tussenstop in Brasília, naar de Chapada dos Veadeiros in centraal Brazilië met zijn bijzondere rots­formaties en watervallen. Het volgende hoogte­punt van de reis is het Amazone­regenwoud, waar u een van de meest meeslepende en complete natuur­ervaringen beleeft die in Brazilië mogelijk zijn. Van het tropisch regenwoud gaat u vervolgens naar de afgelegen Lençois Maranhen­ses, een uitgestrekte en verlaten wildernis van zand­duinen en lagunes. Uw reis eindigt met een paar dagen ontspanning in de plaats Jericoacoara, die aan een van de meest pitto­reske en lieflijke kusten van het land ligt.

Nieuwsgierig? Vraag de brochure aan met een uitgebreide beschrijving van deze reis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Cidade Maravilhosa !  

Rio de Janeiro, of kortweg Rio, is vooral bekend vanwege de stranden van Copacabana en Ipanema, de muzikale stromingen van de  samba en de bossa nova, de iconische bergen Corcovado (met het enorme beeld van Christus de Ver­losser) en Pão de Açucar (Suikerbrood), het voet­bal­stadion Maracanã, de uitbundige viering van Car­na­val en de vele favela’s (sloppenwijken). Rio is de op één na grootste stad in Brazilië en heeft de bijnaam Cidade Maravilhosa, wat ‘schitterende stad’ betekent. De inwoners worden carioca's genoemd. Rio de Janeiro betekent letterlijk Januaririvier. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekker Gaspar de Lemos die op 1 januari 1502 de Baai van Guanabara ontdekte en dacht het de monding van een rivier was.

Lençóis Maranhenses
Lençóis Maranhenses

Witte duinen en kristalheldere lagunes !  

De afgelegen Lençois Maranhen­ses vormen een uitgestrekte en verlaten wildernis van reus­achti­ge zand­duinen en kristalheldere lagunes. Lençóis betekent letterlijk vertaald 'dekens' en zo ziet het lanschap er ook. Het gebied is één van dunst bevolkte gebie­den van Brazilië. Op een oppervlakte van 1.500 km2 wonen maar een paar honderd mensen. De bezoeker wordt er in een 4x4-auto naar toe gebracht en gaat te voet door de duinen. Er zijn diverse dagtochten en meerdaagse wandelingen mogelijk. De zonsondergang in de Lençóis Maranhenses is zeker moeite waard. Ook een dagtocht over de Rio Preguiça, die langs de Lençóis Maranhenses stroomt, is aanbevelenswaardig.

Amazone-regenwoud
Amazone-regenwoud

Het grootste regenwoud ter wereld !  

De Amazone-rivier is circa 6.500 km lang en op sommige plaatsen 40 km breed. Alleen de Nijl is iets langer, maar de Amazone is veruit de waterrijkste rivier ter wereld. Er stroomt vijf maal zoveel water doorheen als door de Congo die op de tweede plaats staat qua waterhoeveelheid. Van de bron tot aan de monding heeft de Amazone ongeveer 1.100 zijrivieren. Het grootste deel van de stroomgebied van de Amazone ligt in Brazilië. Het Amazone-regenwoud is met een oppervlakte van 5,5 miljoen km² het grootste regenwoud ter wereld.  In het regenwoud leven ongeveer 100 miljoen insectensoorten, honderdduizenden planten­soorten, en bijna 2.000 soorten vogels en zoogdieren. De diversiteit van plantensoorten is de grootste ter wereld.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek