Side Right
Side Left

Paradijselijke wildernis

Avontuur in de natuur !  


Het ongerepte Brazilië heeft een veelheid aan ecosystemen, die zeker het bezoeken waard zijn.

In het Amazonegebied ligt een opmerkelijke, ongelooflijk goed beheerde, eco-Lodge. Deze drijvende biedt een comfortabel verblijf midden in de natuur van de jungle.

In de deelstaat Goiás ligt het Nationaal Park van de Chapada dos Veadeiros met zijn enorme variëteit aan natuurwandelroutes en vogels.

In de waterrijke Pantanal in de deelstaat Mato Grosso do Sul kan je vanuit een lodge weer een heel ander ecologisch avontuur beleven. Hier maak je kennis met een van Brazilië's minst toegankelijke natuurlijke habitats.

De machtige watervallen van Iguaçu zijn ook zeker een bezoek waard aan zowel de Argentijnse kant als de Braziliaanse kant.

Weer een andere eco-ervaring biedt het nationale park van de Chapada Diamantina in de deel­staat Bahia met zijn heldere meertjes, donderende watervallen, complexe grotsystemen, onder­grondse rivieren en een gevarieerde flora en fauna.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Pantanal
Pantanal

Dé plek om wild te spotten !  


De Pantanal is het grootste drasland ter wereld. De naam komt van het Portugese ‘pântano’, dat moe­ras betekent. De oppervlakte bedraagt ongeveer 150.000 km2. Tijdens het regenseizoen (december t/m maart) staat 80% van de Pantanal onder water.

Er leven circa 3500 soorten planten, 650 soorten vogels, 400 soorten vis, 100 soorten zoogdieren en 80 soorten reptielen. Het ecosysteem heeft een rijke biodiversiteit. De Pantanal is bij uitstek het gebied om de januar in het wild te observeren.

De meeste lodges in deze afgelegen hoek van Brazilië maken onderdeel uit van een traditionele boerderij ('fazenda'), die door de jaren heen van generatie op generatie is overgegaan en waar de plattelandsgebruiken stevig verankerd zijn gebleven.

Chapada Diamantina
Chapada Diamantina

Ongekend mooie landschappen !  


Het Nationaal Park Chapada Diamantina is een schit­terend natuurgebied met een oppervlakte van ruim 1.500 km² en een grote diversiteit aan planten, dieren en landschappen. De flora en fauna bestaat uit cactussen, tal van bloemsoorten, bromelia's, diverse soorten apen, ara's en herten.

Het landschap bestaat uit betoverende valleien, kloven, grotten, ondergrondse rivieren, bergen en water­vallen.

De Chapada Diamantina dankt zij naam aan het feit dat hier in de 19e eeuw diamanten werden gevonden. Inmiddels zijn de diamanten verdwenen en getuigen alleen de koloniale façades nog van de verdwenen rijkdom. Maar het ongekend mooie landschap is gebleven.

Amazone-regenwoud
Amazone-regenwoud

Het grootste regenwoud ter wereld !  


De Amazone-rivier is circa 6.500 km lang en op sommige plaatsen 40 km breed. Alleen de Nijl is iets langer, maar de Amazone is veruit de waterrijkste rivier ter wereld. Er stroomt vijf maal zoveel water doorheen als door de Congo die op de tweede plaats staat qua waterhoeveelheid.

Van de bron tot aan de monding heeft de Amazone ongeveer 1.100 zijrivieren. Het grootste deel van de stroomgebied van de Amazone ligt in Brazilië.

Het Amazone-regenwoud is met een oppervlakte van 5,5 miljoen km² het grootste regenwoud ter wereld.  In het regenwoud leven ongeveer 100 miljoen insectensoorten, honderdduizenden planten­soorten, en bijna 2.000 soorten vogels en zoogdieren. De diversiteit van plantensoorten is de grootste ter wereld.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek