Side Right
Side Left

Het andere brazilië

Achter de coulissen !  


Op veel plekken in Brazilië zal de reguliere toerist niet snel komen. Toch is het een gemiste kans als je niet één of meerdere van die plaatsen tijdens jouw rondreis bezoekt.

De stad Rio de Janeiro staat bekend om zijn uitgestrekte netwerk van favelas (sloppen­wijken). Hier kan je een bezoek brengen aan de favela Roçinha waar u een goed idee krijgt van het leven in de wijk. Ook kan je een sociaal project bezoeken in de favela Cidade de Deus, waar ouderen verzorging krijgen en activiteiten worden georgani­seerd voor zowel jongeren als ouderen.

De deelstaat Paraná kan je ’s avonds een stam van de Mbya-Guarani indianen bezoe­ken, die diep in het regenwoud wonen aan de oever van de Iguaçu-rivier. Je kunt aanwezig zijn bij hun rituelen en gebruiken, samen feest vieren bij het kampvuur en proeven van hun traditionele gerechten.

In de gortdroge Sertão van de deelstaten Pernambuco en Paraïba kan je waterprojecten bezoe­ken. Alles is hier gericht op de opvang van het schaarse regenwater, hergebruik van water en het zoeken naar drinkbaar grondwater. Ook worden hier teeltmethoden ontwikkeld, waarvoor weinig water nodig is. Verder kan je hier een project bezoeken in het kleine plaatsje Ribeira, waar een kleine 50 gezinnen samenwerken in de coöperatie Arteza voor de gezamenlijke productie en verkoop van lederen artikelen.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Sertão
Sertão

Prachtige rotsformaties en landleven !  


In het binnenland van het noordoosten van Brazilië ligt de Sertão. Het gebied dankt zijn naam aan de perioden van extrene droogte in deze regio (sertão betekent letterlijk 'grote woestijn'). Het verrassende binnenland van de deelstaat Paraíba-staat is een unieke plaats om de Sertão te bezoeken.

In dit, nog vrijwel niet door toeristen ontdekte, gebied zijn er diverse bezienswaardigheden, zoals de Itacoatiara de Ingá met zijn mysterieuze 5000-jaar oude rotstekeningen en de Lajedo de Pai Mateus, een plateau met gigantische granieten rotsblokken.

In de pittoreske stadjes Areia en Bananeiras distilleren oude 'engenhos' (fabrieken) suikerriet nog steeds tot ambachtelijke cachaça.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Cidade Maravilhosa !  


Rio de Janeiro, of kortweg Rio, is vooral bekend vanwege de stranden van Copacabana en Ipanema, de muzikale stromingen van de  samba en de bossa nova, de iconische bergen Corcovado (met het enorme beeld van Christus de Ver­losser) en Pão de Açucar (Suikerbrood), het voet­bal­stadion Maracanã, de uitbundige viering van Car­na­val en de vele favela’s (sloppenwijken).

Rio is de op één na grootste stad in Brazilië en heeft de bijnaam Cidade Maravilhosa, wat ‘schitterende stad’ betekent. De inwoners worden carioca's genoemd. Rio de Janeiro betekent letterlijk Januaririvier. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekker Gaspar de Lemos die op 1 januari 1502 de Baai van Guanabara ontdekte en dacht het de monding van een rivier was.

Iguaçu-watervallen
Iguaçu-watervallen

Donderende watermassa's !  


Foz do Iguaçu is bekend vanwege de Iguaçu-water­vallen. Deze watervallen zijn voor Zuid-Amerika wat Victoria-watervallen zijn voor Afrika en de Niagara-watervallen voor Noord-Amerika.

De watervallen hebben een enorme breedte en immense hoeveel­heden water donderen met veel lawaai in een diepe kloof. Geen wonder dat men het krachtigste punt van de watervallen de “Keel van de duivel” heeft genoemd.

De watervallen liggen in de nationale par­ken van Iguaçu van Brazilië en Argentinië, te midden van het belangrijkste restant van regenwoud in de zuidelijke hoorn van Zuid-Amerika. Het regenwoud en de watervallen zijn samen tot een UNESCO-werelderfgoed verklaard.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek