Side Right
Side Left

Culinair genieten

Eet smakelijk !  


Heb je belangstelling voor een culinaire reis, dan volgen hieronder twee ideeën voor rondreizen.

De eerste reis laat je kennismaken met de cultuur en historie de Braziliaanse gastro­nomie. In Belém, aan de monding van de Amazone-rivier, bezoek je de drukke mark­ten en visserijen. In Salvador da Bahia, één van de belangrijkste culturele centra van Brazilië, maak je kennis met de veelzijdige keuken van de regio en krijg je kookles. In Tiradentes ervaar je meer over de land­bouwgeschiedenis. Jouw reis eindigt in Rio de Janeiro met zijn gevarieerde eetgelegenheden. Uiteraard bezoek je in alle plaatsen ook de toeristische hoogtepunten.

Tijdens de tweede culinaire reis staan luxe en comfort centraal. São Paulo is één van de culinaire steden van Brazilië, met een groot scala aan goede restaurants. Halverwege tussen São Paulo en Rio de Janeiro ligt ingesloten tussen een turkooise blauwe zee en groenbegroeide bergen, het rustige plaatsje Paraty met zijn prachtige koloniale architectuur Hier wordt veel gebruik gemaakt van lokale ingrediënten en traditionele recepten. In Rio de Janeiro kan je genieten van modieuze stranden en majestueuze bergen, zoals de Corcovado met het beeld van Christus de Verlosser. En ook hier is er natuurlijk genoeg tijd om een selectie aan uitstekende restaurants te bezoeken. En natuurlijk bezoek je in alle plaatsen ook de toeristische trekpleisters.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Salvador da Bahia
Salvador da Bahia

Rijk aan Afro-Braziliaanse cultuur !  


De volledige naam van Salvador da Bahia luidt “São Salvador da Bahia de Todos os Santos” ("De heilige verlosser van de Allerheiligenbaai"). In plaats van deze lange naam worden doorgaans de korte namen “Salva­dor” of “Salvador da Bahia” gebruikt.

Tot 1763 was het de hoofdstad van Brazilië. Qua aantal inwoners is het  nog steeds de derde stad van Brazilië. De slavenhandel van de 18e en 19de eeuw bracht grote aantallen Afrikaanse slaven naar deze regio om daar te werken in de groeiende suikerindustrie.

De cultuur en religie van de slaven hebben bijgedragen tot de unieke Afro-Braziliaans cultuur in Brazilië, die in Salvador ioveral in het straatbeeld zichtbaar is, zoals in de Candomblé-religie en de Capoeira-vecht­dans.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Cidade Maravilhosa !  


Rio de Janeiro, of kortweg Rio, is vooral bekend vanwege de stranden van Copacabana en Ipanema, de muzikale stromingen van de  samba en de bossa nova, de iconische bergen Corcovado (met het enorme beeld van Christus de Ver­losser) en Pão de Açucar (Suikerbrood), het voet­bal­stadion Maracanã, de uitbundige viering van Car­na­val en de vele favela’s (sloppenwijken).

Rio is de op één na grootste stad in Brazilië en heeft de bijnaam Cidade Maravilhosa, wat ‘schitterende stad’ betekent. De inwoners worden carioca's genoemd. Rio de Janeiro betekent letterlijk Januaririvier. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekker Gaspar de Lemos die op 1 januari 1502 de Baai van Guanabara ontdekte en dacht het de monding van een rivier was.

Minas Gerais
Minas Gerais

Waar gouden tijden herleven !  


De deelstaat Minas Gerais is bekend geworden als vindplaats van goud, edelstenen en diamanten. In het laatste deel van de 17e eeuw ontstonden er veel mijnen. In de loop van de 19e eeuw raakten steeds meer (goud)mijnen uitgeput. Maar nog steeds zijn er mijnen, die goud, smaragd, topaas en aquamarijn opleveren.

Tijdens de gouden periode ontstond een unieke kunstvorm, de Barroco Mineiro, met een weelderig gebruik van goud.

Het centrum en het oos­ten van Minas Gerais heeft rots­achtige heuvels en schaarse vegetatie. In het westen overheerst de savanne met zijn typische vegetatie, doorkruist door galerijwouden en riviertjes. Het noorden van de deelstaat is een droge steppe (Sertão). Het heuvelachtige zuiden daarentegen is veel groener en weelderiger.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek