Side Right
Side Left

Idyllische eilanden

Even helemaal weg !  


Voor de kust van Brazilië liggen diverse idyllische eilanden, die bij uitstek geschikt zijn voor een ontspannen en romantische vakantie of om bij te komen van een drukken rondreis.

In de deelstaat Pará ligt in de monding van de Amazonerivier het Ilha de Marajó. Dit vlakke eiland ligt vrijwel recht onder de eve­naar. In de regentijd lopen grote delen van het eiland onder. Op het eiland zijn diverse waterbuffelboerderijen.

Het eiland Fernando de Noronha ligt ver van de kust, op ruim een uur vliegen vanaf Recife, Het maakt deel uit van de gelijk­namige archipel van in totaal 21 eilanden, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Sancho Baai is in 2017 door TripAdvisor uitge­roepen tot het beste strand ter wereld. Maar er is op het eiland veel meer te ontdekken.

In de deelstaat Bahia ligt het Ilha de Tinharé. Het is de ideale plek om er even helemaal tussenuit te gaan. Op het eiland zijn geen auto’s toegestaan. Je kunt er in alle rust genieten van de betove­rende stranden, tussen de kleurrijke vissen door snorkelen of de schilderachtige dorpjes op het eiland bezoeken en ‘s avonds heerlijk genieten van een drankje in een van de barretjes.

Bij Rio de Janeiro ligt het Ilha Grande met zijn ongerepte zandstranden. Hier kan je genieten van pure ontspanning. De zee is er schitterend blauw, het zand van de stranden is zo fijn als meel en de jungle zit vol aapjes die zich verstoppen in de hoge bomen.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Ilha Grande
Ilha Grande

Stranden, bossen en bergen !  


Ilha Grande betekent letterlijk ‘Groot Eiland’ en, met een oppervlakte van 193 km2, is het dat ook. Het eiland ligt voor de kust van de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro en maakt deel uit van een archipel van 365 eilanden. Ilha Grande is vooral bekend om zijn prach­tige stranden, maar heeft ook ongerepte bossen, watervallen en bergtoppen.

Ilha Grande is beschermd natuurgebied. Het eiland is autoloos, maar er is ruim 150 km aan wandelpaden, die tevens dienen als verbinding tussen de kleine gehuchten aan de kust. Ilha Grande was aanvankelijk een piraten­eiland, vervolgens een leprakolonie en daarna een gevangeniseiland.

Ilha de Tinharé
Ilha de Tinharé

Ver weg van de hectiek !  


Het eiland Tinharé (Ilha de Tinharé) ligt voor de kust van de deelstaat Bahia. Op het noordelijke puntje van het eiland ligt de plaats Morro de São Paulo.

Er heerst een rustige en ontspannen sfeer en het uitzicht is werkelijk prachtig. Zonder auto's en omringd door de natuur, heeft de bezoeker van het eiland vaak het gevoel duizenden kilometers verwijderd te zijn van de bewoonde wereld.

Het eiland staat dan ook bekend als ideale bestemming voor diegenen, die willen ontsnappen aan het lawaai en het tumult van de stad en willen genieten van een waar tropische paradijs. De kilometers lange zandstranden met steile rotsen en palmwouden lenen zich prima voor wandelingen en watersporten en in de plaatselijke bars en restaurants is het goed toeven.

Fernando de Noronha
Fernando de Noronha

Sprookjesachtig eiland in de oceaan !  


De archipel van Fernando de Noronha bestaat uit 21 eilanden, met een totale oppervlakte van 26 vierkante kilometer, die meer dan 10 miljoen jaar geleden zijn ontstaan ​​door vulkaanuitbarstingen.

De archipel ligt in de Atlantische Oceaan op 345 kilometer voor de Braziliaanse kust. Het is een toevluchtsoord voor zeedieren en heeft een inheemse subtropische vegetatie en afgelegen stranden.

Het is een uitstekende plek om te duiken en te snorkelen. Er leven duizenden zeeschildpadden en het is de thuisbasis van de enige groep 'stenellalongirostis'-dolfijnen uit de Atlantische Oceaan.

Vanaf de top van de Morro do Pico is er een prachtig panoramisch uitzicht over de hele eilandengroep.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek