Side Right
Side Left

Toeristische hoogtepunten

Populair en bijzonder !  


Brazilië heeft vele toeristische hoogtepunten, die je perfect kunt combineren in een rondreis. Hieronder volgt een kleine greep uit de mogelijkheden.

Rio de Janeiro is een bruisende stad met tal van bezienswaardigheden. Het landschap varieert van de mondaine stranden van Copacabana en Ipanema tot de monu­mentale bergen zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açucar) en de Corcovadoberg (met het beeld van Christus de Verlosser). Vanaf de toppen van deze bergen heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Foz do Iguaçu ligt op het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay. Hier kan je de mach­tige watervallen bezoeken aan zowel de Braziliaanse kant als aan de Argentijnse kant. En je kunt er heerlijke tropische wandelingen maken in de natuur van het Iguaçu Nationaal Park.

De Pantanal is het gootste drasland ter wereld en bij uitstek het gebied om wild te observeren. Hier leven circa 3650 soorten vogels, 400 soorten vis, 100 soorten zoogdieren en 80 soorten reptielen. Dit is ook dé plek om de jaguar in het wild te observeren.

In het Amazongebied kan je je een aantal dagen laten onderdompelen in de natuur en de mystiek van het regenwoud. Je kunt verblijven in een lodge midden in het regenwoud of een cruise maken over de Amazonerivier. Zowel vanuit de lodge als vanaf de boot maak je excursies in de wildenis.

Salvador da Bahia heeft een rijk koloniaal verleden en wordt gezien als de culturele bakermat van de Afro-Braziliaanse bewegingen en de passie voor dans en zelfexpressie. Het is de meest Afri­kaanse stad buiten het het Afrikaanse continent.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Cidade Maravilhosa !  


Rio de Janeiro, of kortweg Rio, is vooral bekend vanwege de stranden van Copacabana en Ipanema, de muzikale stromingen van de  samba en de bossa nova, de iconische bergen Corcovado (met het enorme beeld van Christus de Ver­losser) en Pão de Açucar (Suikerbrood), het voet­bal­stadion Maracanã, de uitbundige viering van Car­na­val en de vele favela’s (sloppenwijken).

Rio is de op één na grootste stad in Brazilië en heeft de bijnaam Cidade Maravilhosa, wat ‘schitterende stad’ betekent. De inwoners worden carioca's genoemd. Rio de Janeiro betekent letterlijk Januaririvier. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekker Gaspar de Lemos die op 1 januari 1502 de Baai van Guanabara ontdekte en dacht het de monding van een rivier was.

Pantanal
Pantanal

Dé plek om wild te spotten !  


De Pantanal is het grootste drasland ter wereld. De naam komt van het Portugese ‘pântano’, dat moe­ras betekent. De oppervlakte bedraagt ongeveer 150.000 km2. Tijdens het regenseizoen (december t/m maart) staat 80% van de Pantanal onder water.

Er leven circa 3500 soorten planten, 650 soorten vogels, 400 soorten vis, 100 soorten zoogdieren en 80 soorten reptielen. Het ecosysteem heeft een rijke biodiversiteit. De Pantanal is bij uitstek het gebied om de januar in het wild te observeren.

De meeste lodges in deze afgelegen hoek van Brazilië maken onderdeel uit van een traditionele boerderij ('fazenda'), die door de jaren heen van generatie op generatie is overgegaan en waar de plattelandsgebruiken stevig verankerd zijn gebleven.

Iguaçu-watervallen
Iguaçu-watervallen

Donderende watermassa's !  


Foz do Iguaçu is bekend vanwege de Iguaçu-water­vallen. Deze watervallen zijn voor Zuid-Amerika wat Victoria-watervallen zijn voor Afrika en de Niagara-watervallen voor Noord-Amerika.

De watervallen hebben een enorme breedte en immense hoeveel­heden water donderen met veel lawaai in een diepe kloof. Geen wonder dat men het krachtigste punt van de watervallen de “Keel van de duivel” heeft genoemd.

De watervallen liggen in de nationale par­ken van Iguaçu van Brazilië en Argentinië, te midden van het belangrijkste restant van regenwoud in de zuidelijke hoorn van Zuid-Amerika. Het regenwoud en de watervallen zijn samen tot een UNESCO-werelderfgoed verklaard.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek