Side Right
Side Left

Kunst en architectuur

Trendy en traditioneel !  


Eén van ’s werelds bekendste architecten is de Braziliaan Oscar Niemeyer. In veel Brazi­liaanse steden zijn gebouwen van zijn hand te bewonderen. Maar de beroemdste staan toch wel in hoofdstad Brasília en in Niterói.

De uitgestrekte en trendy metropool São Paulo is een belangrijke broedplaats is voor ontwerp en design. Hier tref je een indruk­wekkend assortiment eigentijdse werken aan.

In Belo Horizonte kan je prima de verschil­lende fasen uit de geschiedenis van Brazilië bekijken. Niet ver van Belo Horizonte ligt de kleine gemeente Brumadinho. Even buiten deze plaats vind je het Inhotim museum met een aantal zeer inspirerende, toegankelijke en vooraanstaande kunstobjecten in de open ruimte.

Het drukke Rio de Janeiro heeft niet alleen de alom bekende bezienswaardigheden te bieden. Tijdens een tocht over de baai van Guanabara kan je wederom een intrigerend bouwwerk van Niemeyer in Niterói zien. En uiteraard mag je een bezoek aan artistieke boheemse wijk Santa Teresa niet overslaan.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Cidade Maravilhosa !  


Rio de Janeiro, of kortweg Rio, is vooral bekend vanwege de stranden van Copacabana en Ipanema, de muzikale stromingen van de  samba en de bossa nova, de iconische bergen Corcovado (met het enorme beeld van Christus de Ver­losser) en Pão de Açucar (Suikerbrood), het voet­bal­stadion Maracanã, de uitbundige viering van Car­na­val en de vele favela’s (sloppenwijken).

Rio is de op één na grootste stad in Brazilië en heeft de bijnaam Cidade Maravilhosa, wat ‘schitterende stad’ betekent. De inwoners worden carioca's genoemd. Rio de Janeiro betekent letterlijk Januaririvier. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekker Gaspar de Lemos die op 1 januari 1502 de Baai van Guanabara ontdekte en dacht het de monding van een rivier was.

Minas Gerais
Minas Gerais

Waar gouden tijden herleven !  


De deelstaat Minas Gerais is bekend geworden als vindplaats van goud, edelstenen en diamanten. In het laatste deel van de 17e eeuw ontstonden er veel mijnen. In de loop van de 19e eeuw raakten steeds meer (goud)mijnen uitgeput. Maar nog steeds zijn er mijnen, die goud, smaragd, topaas en aquamarijn opleveren.

Tijdens de gouden periode ontstond een unieke kunstvorm, de Barroco Mineiro, met een weelderig gebruik van goud.

Het centrum en het oos­ten van Minas Gerais heeft rots­achtige heuvels en schaarse vegetatie. In het westen overheerst de savanne met zijn typische vegetatie, doorkruist door galerijwouden en riviertjes. Het noorden van de deelstaat is een droge steppe (Sertão). Het heuvelachtige zuiden daarentegen is veel groener en weelderiger.

Brasília
Brasília

Moderne metropool !  


Brasília, de huidige hoofdstad van Brazilië, is een ultramoderne stad met veel buitengewone architectuur, die voor een groot deel afkomstig van Oscar Niemeyer, de beroemdste architect van Brazilië.

Brasília werd in 1960 door president Juscelino Kubitschek ingehuldigd. De nieuwe hoofdstad was een gewaagd project en verwierf symboolstatus van stedelijke planning en moderne architectuur in de twintigste eeuw.

Het idee achter de bouw van de ​​nieuwe hoofdstad was om het centrum van Brazilië te bevolken en de hoofdstad te beschermen voor mogelijke aanvallen vanuit de zee.

De basisindeling van de stad lijkt op de figuur van een vliegtuig en werd door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek