Side Right
Side Left

Luxe en Comfort

Pure verwenning !  


Houd je van luxe en comfort? Dan volgt hieronder een aantal geschikte bestemmin­gen voor jouw rondreis.

Uiteraard is Rio de Janeiro een perfect start- of eindpunt van jouw reis. Hier kan je genie­ten van de modieuze stranden en majestu­euze bergen. Ook kan je uitstapjes maken naar het Tijuca-bos, Jardim Botânico en de artistieke buurten. En wat dacht je van een helicoptervlucht of dineren in de betere eetgelegenheden van Rio?

De waterrijke Pantanal is de perfecte tegen­hanger van de stad. Hier kan je verblijven in een van de beste eco-lodges van heel Brazilië en genieten van wandelingen door de wildernis, verrukkelijke zonsondergangen en de onderdom­peling in dit natuurlijke paradijs.

In Foz do Iguaçu, op het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay, kan je de machtige Iguaçu-watervallen bezoeken aan zowel de Braziliaanse kant als de Argentijnse kant én een unieke helikoptervlucht maken over dit natuurwonder.

De schilderachtige stranden Itacaré zijn een perfecte omgeving om te ontstpannen en tot rust te komen. De heerlijke zandstranden zijn omgeven door bossen en kristalhelder warm water. Dus, neem een cocktail, ga in een hangmat liggen en geniet van het niets doen.

Een mooie optie om een rondreis af te sluiten met ontspanning is in het afgezondere resort Ponta Dos Ganchos dichtbij Florianópolis.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Cidade Maravilhosa !  


Rio de Janeiro, of kortweg Rio, is vooral bekend vanwege de stranden van Copacabana en Ipanema, de muzikale stromingen van de  samba en de bossa nova, de iconische bergen Corcovado (met het enorme beeld van Christus de Ver­losser) en Pão de Açucar (Suikerbrood), het voet­bal­stadion Maracanã, de uitbundige viering van Car­na­val en de vele favela’s (sloppenwijken).

Rio is de op één na grootste stad in Brazilië en heeft de bijnaam Cidade Maravilhosa, wat ‘schitterende stad’ betekent. De inwoners worden carioca's genoemd. Rio de Janeiro betekent letterlijk Januaririvier. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekker Gaspar de Lemos die op 1 januari 1502 de Baai van Guanabara ontdekte en dacht het de monding van een rivier was.

Pantanal
Pantanal

Dé plek om wild te spotten !  


De Pantanal is het grootste drasland ter wereld. De naam komt van het Portugese ‘pântano’, dat moe­ras betekent. De oppervlakte bedraagt ongeveer 150.000 km2. Tijdens het regenseizoen (december t/m maart) staat 80% van de Pantanal onder water.

Er leven circa 3500 soorten planten, 650 soorten vogels, 400 soorten vis, 100 soorten zoogdieren en 80 soorten reptielen. Het ecosysteem heeft een rijke biodiversiteit. De Pantanal is bij uitstek het gebied om de januar in het wild te observeren.

De meeste lodges in deze afgelegen hoek van Brazilië maken onderdeel uit van een traditionele boerderij ('fazenda'), die door de jaren heen van generatie op generatie is overgegaan en waar de plattelandsgebruiken stevig verankerd zijn gebleven.

Iguaçu-watervallen
Iguaçu-watervallen

Donderende watermassa's !  


Foz do Iguaçu is bekend vanwege de Iguaçu-water­vallen. Deze watervallen zijn voor Zuid-Amerika wat Victoria-watervallen zijn voor Afrika en de Niagara-watervallen voor Noord-Amerika.

De watervallen hebben een enorme breedte en immense hoeveel­heden water donderen met veel lawaai in een diepe kloof. Geen wonder dat men het krachtigste punt van de watervallen de “Keel van de duivel” heeft genoemd.

De watervallen liggen in de nationale par­ken van Iguaçu van Brazilië en Argentinië, te midden van het belangrijkste restant van regenwoud in de zuidelijke hoorn van Zuid-Amerika. Het regenwoud en de watervallen zijn samen tot een UNESCO-werelderfgoed verklaard.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek