Side Right
Side Left

Met de kinderen

Samen ontdekken !  


Op tal van bestemmingen in Brazilië zijn leuke activiteiten voor kinderen te organiseren. Wat dachten jullie  bijvoorbeeld van een bezoek aan de Suikerbroodberg in Rio de Janeiro met een picknick in het bos?

In São Paulo is er een city-tour speciaal voor gezinnen met kinderen en even buiten São Paulo kunnen jullie raften op de Jacaré Pepira rivier. Voor kinderen onder de 12 jaar is er een speciale mini-rafting. Maar ook een zip-lining ‘vlucht’ door de boomtoppen is mo­gelijk met een lengte van 800 meter en met een uitzicht over de vallei vanaf een hoogte van 110 meter.

De waterrijke Pantanal is heel geschikt voor wilderniservaringen, snorkelen, kayakken en een bezoek aan een vee- en paardenboerderij.

Maar jullie kunnen ook met jullie gezin onderduiken in het regenwoud en genieten van een complete Amazone-ervaring met een boottocht bij zonsondergang, wandelingen door de jungle, vogels spotten en een bezoek aan een inheemse gemeenschap.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Cidade Maravilhosa !  


Rio de Janeiro, of kortweg Rio, is vooral bekend vanwege de stranden van Copacabana en Ipanema, de muzikale stromingen van de  samba en de bossa nova, de iconische bergen Corcovado (met het enorme beeld van Christus de Ver­losser) en Pão de Açucar (Suikerbrood), het voet­bal­stadion Maracanã, de uitbundige viering van Car­na­val en de vele favela’s (sloppenwijken).

Rio is de op één na grootste stad in Brazilië en heeft de bijnaam Cidade Maravilhosa, wat ‘schitterende stad’ betekent. De inwoners worden carioca's genoemd. Rio de Janeiro betekent letterlijk Januaririvier. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekker Gaspar de Lemos die op 1 januari 1502 de Baai van Guanabara ontdekte en dacht het de monding van een rivier was.

Pantanal
Pantanal

Dé plek om wild te spotten !  


De Pantanal is het grootste drasland ter wereld. De naam komt van het Portugese ‘pântano’, dat moe­ras betekent. De oppervlakte bedraagt ongeveer 150.000 km2. Tijdens het regenseizoen (december t/m maart) staat 80% van de Pantanal onder water.

Er leven circa 3500 soorten planten, 650 soorten vogels, 400 soorten vis, 100 soorten zoogdieren en 80 soorten reptielen. Het ecosysteem heeft een rijke biodiversiteit. De Pantanal is bij uitstek het gebied om de januar in het wild te observeren.

De meeste lodges in deze afgelegen hoek van Brazilië maken onderdeel uit van een traditionele boerderij ('fazenda'), die door de jaren heen van generatie op generatie is overgegaan en waar de plattelandsgebruiken stevig verankerd zijn gebleven.

Amazone-regenwoud
Amazone-regenwoud

Het grootste regenwoud ter wereld !  


De Amazone-rivier is circa 6.500 km lang en op sommige plaatsen 40 km breed. Alleen de Nijl is iets langer, maar de Amazone is veruit de waterrijkste rivier ter wereld. Er stroomt vijf maal zoveel water doorheen als door de Congo die op de tweede plaats staat qua waterhoeveelheid.

Van de bron tot aan de monding heeft de Amazone ongeveer 1.100 zijrivieren. Het grootste deel van de stroomgebied van de Amazone ligt in Brazilië.

Het Amazone-regenwoud is met een oppervlakte van 5,5 miljoen km² het grootste regenwoud ter wereld.  In het regenwoud leven ongeveer 100 miljoen insectensoorten, honderdduizenden planten­soorten, en bijna 2.000 soorten vogels en zoogdieren. De diversiteit van plantensoorten is de grootste ter wereld.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek