Side Right
Side Left

Verborgen natuurschatten

Buiten de gebaande paden !  


Het Amazone-regenwoud is wereldwijd bekend. In dit tropisch regenwoud ligt het veel minder bekende Mamirauá Reservaat. En in dit reservaat ligt een afgelegen lodge, die oorspronkelijk is ge­bouwd als wetenschappelijke onderzoeks­basis met een zo minimaal mogelijke ver­storing van de omgeving. Hier heb je een meeslepende en complete natuurervaring.

In de deelstaat Maranhão ligt het afgelegen duingebied van de Lençois Maranhenses met de uitstraling van een uitgestrekte en verlaten woestijn met vele oases. Ook de duinen van Jericoacoara in de deelstaat Ceará zijn minder groot, maar ook zeker het bezoeken waard. Dit rustige toevluchtsoord is één van de meest pitto­reske kustgebieden van Brazilië.

In het midden van de deelstaat Tocantins ligt het Parque Estadual do Jalapão met een betove­rend landschap, een unieke mix van prachtige watervallen, snel stromende rivieren, tropische bossen, open savannen, diepe kloven, torenhoge heuvels en nog veel meer. De ultieme manier om het beste van Jalapão te beleven is er doorheen te rijden in een 4x4 voertuig en onderweg de bezienswaardigheden te bezoeken van dit zeer gevarieerde gebied.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Lençóis Maranhenses
Lençóis Maranhenses

Witte duinen en kristalheldere lagunes !  


De afgelegen Lençois Maranhen­ses vormen een uitgestrekte en verlaten wildernis van reus­achti­ge zand­duinen en kristalheldere lagunes. Lençóis betekent letterlijk vertaald 'dekens' en zo ziet het lanschap er ook.

Het gebied is één van dunst bevolkte gebie­den van Brazilië. Op een oppervlakte van 1.500 km2 wonen maar een paar honderd mensen. De bezoeker wordt er in een 4x4-auto naar toe gebracht en gaat te voet door de duinen.

Er zijn diverse dagtochten en meerdaagse wandelingen mogelijk. De zonsondergang in de Lençóis Maranhenses is zeker moeite waard. Ook een dagtocht over de Rio Preguiça, die langs de Lençóis Maranhenses stroomt, is aanbevelenswaardig.

Jalapão
Jalapão

Woestijn van het water !  


Jalapão ligt in het oosten van de deelstaat Tocantins en is als toeristische bestemming amper bekend.

Jalapão heeft een oppervlakte van 34.000 vierkante kilometer en heeft een gevarieerde savannevegetatie, hoge tafelbergen, indrukwekkende rotsformaties, prachtige zandduinen en een web van kristalheldere bronnen, kronkelende beekjes en rivieren en heerlijke watervallen.

Jalapão wordt ook wel de woestijn van het water genoemd (deserto das águas). Er is een droog seizoen (april tot oktober) en een regenachtig seizoen (november tot maart), maar de regio kan het hele jaar door worden bezocht.

De wegen zijn niet verhard en alleen goed te begaan met een 4x4 voertuig. Dat geeft een reis door dit gebied het avontuurlijke karakter van een road trip door de natuur.

Amazone-regenwoud
Amazone-regenwoud

Het grootste regenwoud ter wereld !  


De Amazone-rivier is circa 6.500 km lang en op sommige plaatsen 40 km breed. Alleen de Nijl is iets langer, maar de Amazone is veruit de waterrijkste rivier ter wereld. Er stroomt vijf maal zoveel water doorheen als door de Congo die op de tweede plaats staat qua waterhoeveelheid.

Van de bron tot aan de monding heeft de Amazone ongeveer 1.100 zijrivieren. Het grootste deel van de stroomgebied van de Amazone ligt in Brazilië.

Het Amazone-regenwoud is met een oppervlakte van 5,5 miljoen km² het grootste regenwoud ter wereld.  In het regenwoud leven ongeveer 100 miljoen insectensoorten, honderdduizenden planten­soorten, en bijna 2.000 soorten vogels en zoogdieren. De diversiteit van plantensoorten is de grootste ter wereld.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek