Side Right
Side Left

Braziliaanse ritmes

Kom in beweging !  

Muziek, zang en dans maken wezenlijk deel uit van de Braziliaanse cultuur en geschiedenis.
Rio de Janeiro is bekend van de Samba en de Bossa Nova. Hier kunt u uw danspasjes van de Samba oefenen. ’s Nachts kunt u een tour maken langs de meest trendy muziek en dansgelegenheden, waar u meteen uw geleerde sambapasjes in de praktijk kunt brengen.
De muziek in Salvador da Bahia is vooral bepaald door de invloed van de Afrikaanse slaven. Dit is de bakermat van de Percussie en de Capoeira. Van de percussiegroepen is Olodum een van de bekendste. Capoeira is een vechtdans die onstaan is in de slaventijd en die wordt beoefend in een kring (‘roda’). Je maakt hier tijdens een nachtelijke theatershow en capoeiralessen kennis met de Afro-Braziliaanse invloeden die zo karakteristiek zijn voor de muziek en de dans van deze stad.
In de koloniale steden Olinda en Recife krijg je weer andere kant van de muzikale cultuur van het land te zien. Hier zijn vooral de Forró en de Frevo populair. De Forró is een sensuele dans, waarbij de danspartners dicht tegen elkaar bewegen. De traditionele instrumenten van de Forró zijn de de zabumba (een soort trom), de accordeon en de triangel. De Frevo is een atletische carnavals­dans. Uiteraard kan je zelf een poging wagen om de Forró en de Frevo te dansen.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Salvador da Bahia
Salvador da Bahia

Rijk aan Afro-Braziliaanse cultuur !  

De volledige naam van Salvador da Bahia luidt “São Salvador da Bahia de Todos os Santos” ("De heilige verlosser van de Allerheiligenbaai"). In plaats van deze lange naam worden doorgaans de korte namen “Salva­dor” of “Salvador da Bahia” gebruikt. Tot 1763 was het de hoofdstad van Brazilië. Qua aantal inwoners is het  nog steeds de derde stad van Brazilië. De slavenhandel van de 18e en 19de eeuw bracht grote aantallen Afrikaanse slaven naar deze regio om daar te werken in de groeiende suikerindustrie. De cultuur en religie van de slaven hebben bijgedragen tot de unieke Afro-Braziliaans cultuur in Brazilië, die in Salvador ioveral in het straatbeeld zichtbaar is, zoals in de Candomblé-religie en de Capoeira-vecht­dans.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Cidade Maravilhosa !  

Rio de Janeiro, of kortweg Rio, is vooral bekend vanwege de stranden van Copacabana en Ipanema, de muzikale stromingen van de  samba en de bossa nova, de iconische bergen Corcovado (met het enorme beeld van Christus de Ver­losser) en Pão de Açucar (Suikerbrood), het voet­bal­stadion Maracanã, de uitbundige viering van Car­na­val en de vele favela’s (sloppenwijken). Rio is de op één na grootste stad in Brazilië en heeft de bijnaam Cidade Maravilhosa, wat ‘schitterende stad’ betekent. De inwoners worden carioca's genoemd. Rio de Janeiro betekent letterlijk Januaririvier. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekker Gaspar de Lemos die op 1 januari 1502 de Baai van Guanabara ontdekte en dacht het de monding van een rivier was.

Recife en Olinda
Recife en Olinda

Een lange koloniale geschiedenis !  

Recife is de hoofdstad van de deelstaat Pernambuco en is gebouwd in de uiterwaarden van de rivieren Beberibe en de Capibaribe. Beide rivieren monden hier uit in de Atlantische oceaan. De stad wordt beschermd door een langgerekt zwart rif (Portugees: recife), hieraan heeft de stad haar naam te danken. Men zegt ook wel van Recife dat het Venetië van Brazilië is, vanwege het grote aantal bruggen over de hier­boven genoemde rivieren in het centrum van de stad. Op een steenworp afstand van Recife ligt Olinda, een romantisch koloniaal stadje met geplaveide straten Olinda. Het stadje stad heeft een lange koloniale geschiedenis en het historische centrum is een toeristische trekpleister. Vanaf de heuvels op de heuvels, waarop Olinda is gebouwd, is Recife te zien. In 2006 was Olinda de Culturele Hoofdstad van Brazilië.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek