Side Right
Side Left

Self-drive autotrips

Bepaal jouw eigen tempo !  


In de deelstaat Minas Gerais kan je in circa 9 dagen een autoreis maken over de goud­route. Vanuit Belo Horizonte gaat de rit naar het Parque Natural do Caraça met zijn schil­derachtige meren, bergen, wandelpaden en wild. Dan volgen Ouro Preto met zijn goud­mijnen uit de vroege jaren van de Brazili­aanse goudkoorts en het dorp Tiradentes met zijn goed bewaarde koloniale architec­tuur.

Een autoreis van circa 6 dagen door de deel­staat Mato Grosso do Sul laat je kennis maken met de schilderachtige en groene landschappen van de waterrijke Pantanal. Het rustige, smaragdgroene, water van de Rio da Prata is een hoogtepunt en bijzonder geschikt om te snor­kelen. In het hart van het Pantanal kan je vanuit één of meer lodges naar keuze diverse activiteiten en excursies in de wildernis ondernemen.

In het Noordoosten voert een kustrit je in circa 10 dagen van Recife naar Salvador. In Recife kan je een bijzonder deel van het culturele erfgoed van Brazilië bekijken. Tijdens de rit maak je enkele stops in rustige vissersdorpen met prachtige stranden en bezoek je de levendige stad Maceió. Vervolgens rij je iets meer landinwaarts naar het ecologisch sterk gevarieerde natuurreservaat Santa Isabel. De reis eindigt in het culturele epicentrum van het land, Salvador da Bahia.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Salvador da Bahia
Salvador da Bahia

Rijk aan Afro-Braziliaanse cultuur !  


De volledige naam van Salvador da Bahia luidt “São Salvador da Bahia de Todos os Santos” ("De heilige verlosser van de Allerheiligenbaai"). In plaats van deze lange naam worden doorgaans de korte namen “Salva­dor” of “Salvador da Bahia” gebruikt.

Tot 1763 was het de hoofdstad van Brazilië. Qua aantal inwoners is het  nog steeds de derde stad van Brazilië. De slavenhandel van de 18e en 19de eeuw bracht grote aantallen Afrikaanse slaven naar deze regio om daar te werken in de groeiende suikerindustrie.

De cultuur en religie van de slaven hebben bijgedragen tot de unieke Afro-Braziliaans cultuur in Brazilië, die in Salvador ioveral in het straatbeeld zichtbaar is, zoals in de Candomblé-religie en de Capoeira-vecht­dans.

Pantanal
Pantanal

Dé plek om wild te spotten !  


De Pantanal is het grootste drasland ter wereld. De naam komt van het Portugese ‘pântano’, dat moe­ras betekent. De oppervlakte bedraagt ongeveer 150.000 km2. Tijdens het regenseizoen (december t/m maart) staat 80% van de Pantanal onder water.

Er leven circa 3500 soorten planten, 650 soorten vogels, 400 soorten vis, 100 soorten zoogdieren en 80 soorten reptielen. Het ecosysteem heeft een rijke biodiversiteit. De Pantanal is bij uitstek het gebied om de januar in het wild te observeren.

De meeste lodges in deze afgelegen hoek van Brazilië maken onderdeel uit van een traditionele boerderij ('fazenda'), die door de jaren heen van generatie op generatie is overgegaan en waar de plattelandsgebruiken stevig verankerd zijn gebleven.

Minas Gerais
Minas Gerais

Waar gouden tijden herleven !  


De deelstaat Minas Gerais is bekend geworden als vindplaats van goud, edelstenen en diamanten. In het laatste deel van de 17e eeuw ontstonden er veel mijnen. In de loop van de 19e eeuw raakten steeds meer (goud)mijnen uitgeput. Maar nog steeds zijn er mijnen, die goud, smaragd, topaas en aquamarijn opleveren.

Tijdens de gouden periode ontstond een unieke kunstvorm, de Barroco Mineiro, met een weelderig gebruik van goud.

Het centrum en het oos­ten van Minas Gerais heeft rots­achtige heuvels en schaarse vegetatie. In het westen overheerst de savanne met zijn typische vegetatie, doorkruist door galerijwouden en riviertjes. Het noorden van de deelstaat is een droge steppe (Sertão). Het heuvelachtige zuiden daarentegen is veel groener en weelderiger.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek