Side Right
Side Left

Meerdaagse wandelingen

Stappen in de natuur !  


In het binnenland van de deelstaat Bahia liggen de smaragd gekleurde hooglanden van de Chapada Diamantina. De natuur biedt hier veel verrassingen, zoals heldere meertjes, donderende watervallen, com­plexe grotsystemen, ondergrondse rivieren en een gevarieerde flora en fauna. Je kunt hier verblijven bij de vriendelijke lokale be­volking in hun huisjes op het platteland en kamperen in de ongerepte wildernis.

In de deelstaat Maranhão ligt het Nationaal Park van de Lençois Maranhenses. Nergens anders ter wereld bestaat er een vergelijkbare woestijn van witte zandduinen met kristalheldere zoetwaterlagunes. Het gebied is 155.000 hectaren groot en er is vrijwel geen vegetatie. In dit gebied met ongeveer dezelfde oppervlakte als de metropool São Paulo leven slechts honderd gezinnen! Je kunt kiezen voor meerdere kleinere wandelingen aan de rand van dit gebied of voor een meerdaagse wandeling tot in het hart van dit imponerende gebied. Uiteraard kan je tijdens de wandeling heerlijk verkoeling zoeken in de vele lagunes.

In het zuidelijk deel van de deelstaat Rio de Janeiro ligt het koloniale stadje Paraty. Van daaruit kan je in vier dagen naar de kust van de Baai van Paraty wandelen. Je komt langs verlaten stranden, Atlantisch regenwoud en de enige tropische fjord van Brazilië bij Saco de Mamanguá. Tijdens de wandeldagen verblijf je in relatief eenvoudige accommodaties met de gastvrijheid van kleine traditionele vissersdorpjes.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Paraty
Paraty

Koloniale en natuurlijke rijkdom !  


Het charmante stadje Paraty is een koloniaal wereld­erfgoed uit de late 17e eeuw. In die tijd was de stad een haven voor de verscheping van goud uit de deel­staat Minas Gerais.

Paraty heeft prachtige koloniale architectuur en intieme gepla­veide straatjes. Het stadje is omringd door weelderige beboste heuvels en tientallen afgelegen stranden.

De verbannen Portu­gese royalty's en het tragische verle­den van de sla­venhandel zijn slechts enkele ingredi­ënten van de rijke en kleurrijke geschiedenis van Paraty.

Het beste panoramische uitzicht op de regio heb je vanaf de Mamanguá Suikerbroodberg. De berg ligt in een ecologisch reservaat aan de rand van de Saco do Mamanguá, de enige tropische fjord van Brazilië.

Lençóis Maranhenses
Lençóis Maranhenses

Witte duinen en kristalheldere lagunes !  


De afgelegen Lençois Maranhen­ses vormen een uitgestrekte en verlaten wildernis van reus­achti­ge zand­duinen en kristalheldere lagunes. Lençóis betekent letterlijk vertaald 'dekens' en zo ziet het lanschap er ook.

Het gebied is één van dunst bevolkte gebie­den van Brazilië. Op een oppervlakte van 1.500 km2 wonen maar een paar honderd mensen. De bezoeker wordt er in een 4x4-auto naar toe gebracht en gaat te voet door de duinen.

Er zijn diverse dagtochten en meerdaagse wandelingen mogelijk. De zonsondergang in de Lençóis Maranhenses is zeker moeite waard. Ook een dagtocht over de Rio Preguiça, die langs de Lençóis Maranhenses stroomt, is aanbevelenswaardig.

Chapada Diamantina
Chapada Diamantina

Ongekend mooie landschappen !  


Het Nationaal Park Chapada Diamantina is een schit­terend natuurgebied met een oppervlakte van ruim 1.500 km² en een grote diversiteit aan planten, dieren en landschappen. De flora en fauna bestaat uit cactussen, tal van bloemsoorten, bromelia's, diverse soorten apen, ara's en herten.

Het landschap bestaat uit betoverende valleien, kloven, grotten, ondergrondse rivieren, bergen en water­vallen.

De Chapada Diamantina dankt zij naam aan het feit dat hier in de 19e eeuw diamanten werden gevonden. Inmiddels zijn de diamanten verdwenen en getuigen alleen de koloniale façades nog van de verdwenen rijkdom. Maar het ongekend mooie landschap is gebleven.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek