Side Right
Side Left

Watersporten

Bedwing de golven !  


Brazilië biedt een idyllische omgeving voor de watersporter. Je kunt een reis maken langs de meest aantrekkelijke regio’s voor water­sporten.

Rio de Janeiro is een aantrekkelijk startpunt voor een reis. Hier kan je de Suikerbrood­berg (Pão de Açucar) en de Corcovado met zijn machtige standbeeld van Christus de Verlosser bezoeken. Voor de watersporten kan je beter buiten de de stad terecht. Paraty is een koloniale stad met geplaveide straten en omringd door groene heuvels. Het rustige water van Mamanguá aan de Costa Verde nabij Paraty is geëigend voor stand-up paddle boarding.

In de deelstaat Bahia ligt Itacaré. De rollende golven hier dagen uit om te surfen.

Voor de kust van de deelstaat Pernambuco ligt het eiland Fernado de Noronha. Op dit eiland ligt de Baía do Sancho, die in 2017 door TripAdvisor is gekozen als het beste strand ter wereld. Het eiland Fernando do Noronha maakt deel uit van een gelijknamige archipel van in totaal 21 eilan­den en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sancho Baai is zeker een van de hoogte­punten van Fernando de Noronha. Dit is ook een prima omgeving om te duiken.

In de deelstaat Ceará ligt Jericoacoara, een rustig toevluchtsoord aan de kust en een geweldige plek om te leren kitesurfen.

Alle reizen van Brazilië Op Maat vallen onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (downloads STO Garant).


< Keer terug naar het overzicht
Paraty
Paraty

Koloniale en natuurlijke rijkdom !  


Het charmante stadje Paraty is een koloniaal wereld­erfgoed uit de late 17e eeuw. In die tijd was de stad een haven voor de verscheping van goud uit de deel­staat Minas Gerais.

Paraty heeft prachtige koloniale architectuur en intieme gepla­veide straatjes. Het stadje is omringd door weelderige beboste heuvels en tientallen afgelegen stranden.

De verbannen Portu­gese royalty's en het tragische verle­den van de sla­venhandel zijn slechts enkele ingredi­ënten van de rijke en kleurrijke geschiedenis van Paraty.

Het beste panoramische uitzicht op de regio heb je vanaf de Mamanguá Suikerbroodberg. De berg ligt in een ecologisch reservaat aan de rand van de Saco do Mamanguá, de enige tropische fjord van Brazilië.

Fernando de Noronha
Fernando de Noronha

Sprookjesachtig eiland in de oceaan !  


De archipel van Fernando de Noronha bestaat uit 21 eilanden, met een totale oppervlakte van 26 vierkante kilometer, die meer dan 10 miljoen jaar geleden zijn ontstaan ​​door vulkaanuitbarstingen.

De archipel ligt in de Atlantische Oceaan op 345 kilometer voor de Braziliaanse kust. Het is een toevluchtsoord voor zeedieren en heeft een inheemse subtropische vegetatie en afgelegen stranden.

Het is een uitstekende plek om te duiken en te snorkelen. Er leven duizenden zeeschildpadden en het is de thuisbasis van de enige groep 'stenellalongirostis'-dolfijnen uit de Atlantische Oceaan.

Vanaf de top van de Morro do Pico is er een prachtig panoramisch uitzicht over de hele eilandengroep.

Ceará
Ceará

Stranden, duinen en kokospalmen !  


De deelstaat Ceará biedt veel mogelijkheden voor een afgelegen strandvakantie. De toeristenplaatsen Cumbuco en Canoa Quebrada zijn alom bekend. Minder bekend, maar zeker de moeite waard zijn Flecheiras, Icaraizinho en Jericoacoara. Deze plaatsen liggen dicht bij de evenaar en hebben het hele jaar temperaturen tussen 24ºC en 32ºC.

Flexeiras is een klein en traditioneel vissersdorpje met een rustige ligging tussen lange en verlaten stranden met duinen en kokospalmen.

Verder naar het noorden ligt Jericoacoara met indrukwekkende zandduinen. "Jeri" is een magisch stranddorp met een relaxte sfeer en uitstekende kleinschalige accommodaties, restaurants en boetieks.

Tussen Flechieras en Jericoacoara in ligt Icaraizinho, een afgelegen wit zandstrand, dat een alternatief kan zijn voor het veelbezochte Jericoacoara.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek