Side Right
Side Left

Landeninformatie

Feiten en cijfers

 

Officiële naam: República Federativa do Brasil (Federale Republiek Brazilië).

Deelstaten: Brazilië is opgedeeld in 26 deelstaten en 1 federaal district.

Hoofdstad: Brasília (federaal district).

Oppervlakte: 8.511.996 km². Daarmee is Brazilië het grootste land van Latijns-Amerika en het zesde grootste land ter wereld. Het is 209 keer zo groot als Nederland en 279 keer zo groot als België.

Aantal inwoners: 204 miljoen

Taal: Portugees en regionale Indianentalen. Er wordt slechts beperkt Engels gesproken, zelfs in de toeristische gebieden.

Valuta: Real (R$ of BRL). R$ 1,00 = circa € 0,25. Voor de actuele koers zie de website van valuta.nl.

Elektriciteit:127V en 220V. De netspanning in Brazilië is niet gestandaardiseerd. In de meeste deelstaten is de netspanning 127V. In de deelstaten in het noordoosten is de netspanning doorgaans 220V. Soms is er sprake van twee verschillende net­spanningen (127V en 220V) binnen één deel­staat. In gebieden met een 127V netspanning hebben hotels soms ook een 220V aansluiting. Over het algemeen passen de Nederlandse platte stekkers in de stopcontacten (type N). Voor wat oudere stopcontacten (type A, twee platte polen) is echter een verloopstekker nodig. Meer informatie is te vinden op de website van worldstandards.eu.

Tijdverschil: Brazilië kent verschillende tijdzones en ligt voor het grootste deel ten zuiden van de evenaar. Hierdoor lopen de Braziliaanse zomer- en wintertijd tegengesteld aan de Europese. Bovendien zijn de data waarop de zomer- en wintertijd ingaan, niet gelijk aan de Europese data. Voor het actuele tijdverschil zie de website van landenkompas.nl.

Klimaat: Brazilië heeft verschillende klima­ten. In het westen van het Amazo­negebied en ten zuidoosten van de Amazonerivier is sprake van een tro­pisch regen­woudklimaat. In de rest van het Amazongebied heerst een tro­pisch moessonklimaat. Centraal Brazi­lië heeft een tropisch savan­ne­kli­maat, behalve de hoger gele­gen gebieden, waar een meer gema­tigd savan­ne­klimaat heerst. De Pantanal heeft een tro­pisch savanneklimaat en een duidelijk regen- en droogte­sei­zoen. Het binnen­land in het Noordoosten van Brazilië heeft gro­ten­deels een warm steppe­kli­maat (Sertão). De kust­strook in het oosten heeft voornamelijk een tropi­sch moes­son- en regen­woud­klimaat (At­lantisch regen­woud). In het uiterste zuiden van Brazilië heerst een warm zee­kli­maat met warme zomers en milde winters (Pampa). Voor meer informatie zie de website van klimaatinfo.nl.

Paspoort: Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Brazi­lië. Voor Brazilië is géén visum nodig voor een toeristisch verblijf tot 3 maanden.

Vaccinaties: Voor een bezoek aan Brazilië zijn geen vaccinaties verplicht. Per regio worden daarnaast één of meerdere andere vaccinaties aangeraden. Voor meer informatie zie de website van de ggdreisvaccinaties.nl.

Start je droomreis vandaag.

Plan intakegesprek